CÉLJAINK

A világbajnokság megrendezésével elérni kívánt céljaink:

Nemzetközi Lovasíjász Szövetség (International Horseback Archery Alliance - IHAA) megtisztelő felkérésének eleget téve az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság megrendezésével célunk, a magyar lovasíjász hagyományokhoz méltó, nagyszabású verseny lebonyolítása.

A különböző stílusok versenyrendszerbe foglalásával és világbajnokság szintű gyakorlatba ültetésével közelebb jutunk a Magyar Lovasíjász Akadémia SE és a Nemzetközi Lovasíjász Szövetség (International Horseback Archery Alliance - IHAA) vezetőségének közös céljához, a lovasíjászat olimpiai sportággá történő fejlesztéséhez.

Rendezvényünkkel szeretnénk elősegíteni, hogy a lovasíjász sport vonatkozásában meghatározó sportpolitikai tényezővé váljon hazánk.

Lehetőséget szeretnénk teremteni hazánknak, hogy Európa és a Távol-Kelet között egy összekötő kapocs szerepét tölthesse be. Ezáltal növeljük elismertségünket és befolyásunkat a nemzetközi színtéren.

A világverseny megrendezésével várhatóan jelentősen megnő az érdeklődés a fiatalok között a lovasíjászat iránt, amely a hagyománytisztelet, a küzdés és a tartalmas közösségi élet ötvözetét biztosítva, erősítheti a nemzeti hovatartozást és a hazánkhoz való kötődést.

A tradicionális lovasíjász kultúrák sportba foglalt felelevenítése páratlan, vonzó programmá válhat a belföldi és a nemzetközi sportturizmus számára. Ennek érdekében a magyar lovas, íjász és lovasíjász életet bemutató kulturális fesztivállal a világbajnokságot még vonzóbbá kívánjuk tenni a turisztikai piacon.

Nemzetközi és nemzeti lovasíjász sportközponttá szeretnénk fejleszteni Pomázt, megteremteni a főváros és környéke számára elérhető távolságban e hagyományos nemzeti sport gyakorlásának, megismerésének lehetőségét.

Némethy Zoltán elnök
Magyar Lovasíjász Akadémia SE

Némethy Lovasíjász Akadémia