Fellépők, előadók

Solymász Rend

A VKE (Vadászati Kulturális Egyesület) Solymász Rend tagjai a szervezet 2016-os megalakulása óta arra törekednek, hogy a solymászatot, mint hagyományos vadászati módot, minél több emberrel megismertessék. Tevékenységeik során különböző kulturális, hagyományőrző, valamint vadászati napokon, rendezvényeken is feltűnnek, hogy az érdeklődőknek betekintést nyújtsanak világörökségünk egy részébe, őseink hagyatékába: a magyar solymászatba.

Kurul Dobosok

A ”Kurul Dobosok” 2009. március elején alakultak: Barczi Nóra, Barczi Zsolt, Kirigucz József, Moldván Zsolt voltak az alapító tagok, majd rövidesen csatlakozott hozzájuk Várhelyi Zalán, májusban pedig Vámosi László. 2010 tavaszán újabb két taggal bővült a csoport: Barczi Anna és Gachal Gábor szemé-lyével. Vámosi László kilépése után 2015-ben csatlakozott a zenekarhoz Okos Tibor népzenész.

Csókakői Hun-ok

A Csókakői Hun-ok látványos előadásaik során elsősorban hun harcászati és fegyverbemutatókkal szokták felkelteni a közönség figyelmét, ugyanakkor a hun ételfőzés rejtelmeivel is szeretik megismertetni az érdeklődőket. Mindemellett műsoraikra solymászbemutatóval, kreatív kézműves programokkal, tűz show-val, valamint táncházzal is készülnek.

Ostoros Bemutató

Király András és Anka Gerő karikásostorral tartanak bemutatót. Komáromban élnek, 8 éve foglalkoznak a karikás ostor forgatásával. Számos hazai rendezvényen felléptek már, valamint a Felvidéken, Németországban és Angliában.

A IX - XI századi magyar íjászatról

Szeretettel hívunk mindenkit aki érdeklődik az íjászat történelme iránt! Hagyományőrző előadás a Magyar Történelmi Íjász Társaságtól az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon. 2018. július 7., szombat, 15 óra

A Klasszikus Könnyedség

A Klasszikus Könnyedség (ECL) mint elnevezés, többek között utal olasz barátunk, és mentorunk Massimo Basili által létrehozott iskola eredeti megfelelőjére, (Equitazione Classica in Legerezza)...